Zöld Szentgotthárd
Írta: Admin
2015.
06.16.

Beszámoló a Zöld Szentgotthárd program kapcsán az elmúlt fél év történéseiről

Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. május 28-i ülésén jelentést hallgatott meg és fogadott el a Zöld Szentgotthárd program végrehajtásáról
- A Közös Önkormányzati Hivatal pályázatíró csoportja révén 2015 februárjában Szentgotthárdon készült egy „Fenntartható Fejlődés Helyi Programja (Local Agenda 21)” című munka, aminek elkészítését az Önkormányzat a Farkasfa településrész ivóvízminőség javítására elnyert KEOP pályázatban vállalta fel. E dokumentum léte előfeltétele volt a projekt lezárásának. Jelentős részben a már elfogadott önkormányzati koncepciókat és programokat foglalja egybe ez a munka. A 86 oldalas dokumentum ami a helyzetelemzés mellett tartalmazza a stratégiai akcióinkat, és konkrét lépéseket tartalmaz a város hosszú távú, fenntarthatóság felé mutató működésére.

- Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Zöld Szentgotthárd cím alapításáról és odaítélésének rendjéről szóló 20/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelete alapján 2015-ben is kiírásra került a Zöld Szentgotthárd cím elnyerésére a pályázat. A Cím egy évre vagy határozatlan időre adományozható annak a természetes személynek, jogi személynek vagy jogi személyiség nélküli szervezetnek, aki illetve amelyik Szentgotthárdon fejti ki tevékenységét úgy, hogy itt állít elő olyan helyi árut illetve itt nyújt olyan helyi szolgáltatást, amelynek előállítását, értékesítését, felhasználását illetve szolgáltatását környezettudatos szemlélet jellemzi. A Cím adományozható továbbá annak a szervezetnek, amelyik szentgotthárdi hagyományt ténylegesen ápol úgy, hogy a hagyományt másokkal megismerteti, azt gyakorolja, megőrzése érdekében másokat bevon a hagyományőrzésbe. A Cím ezen kívül magának az előállított helyi árunak, helyi szolgáltatásnak, helyi hagyománynak is adományozható.

A Címre pályázatot nyújthat be a Cím várományosa, azaz a helyi áru előállítója, a helyi szolgáltatás nyújtója, a helyi hagyomány ápolója.

Pályázatot nyújthat be továbbá:
- a szentgotthárdi térség bármely képviselő-testülete vagy polgármestere,
- a szentgotthárdi képviselő-testület tagja, továbbá
- bármely bírósági nyilvántartásba vett civil szervezet, amelynek a székhelye a szentgotthárdi térségben van,

ha helyi árut vagy annak előállítóját, helyi szolgáltatást vagy annak nyújtóját vagy helyi hagyományt vagy annak ápolóját jelöli pályázatával a Címre.

Pályázni a szentgotthard.hu weboldal főoldaláról letölthető adatlap kitöltésével és annak 2015. május 31-ig ajánlott levélben a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal címére való elküldésével lehet.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Időjárás

Légszennyezettség

© 2015 Szentgotthárd Város Önkormányzata
9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 11.
polghiv@szentgotthard.hu
06-94/553-010 Készítette: OnceMedia | Icons by icons8